top of page

Kädet Savessa

Päivitetty: 27. jouluk. 2020


Keramiikka on intohimoni. Siksi haluankin johdattaa sinut tekemään kanssani jotain luovaa ja kokeilemaan uusia tapoja työskennellä keramiikan ja savitöiden parissa.

Aloitin keramiikkatyöskentelyn 1997, asuin silloin Pretoriassa Etelä-Afrikassa. Siellä opin keramiikkatyöskentelyn tekniikat ja maalasin kuvioita alilasite väreillä. Aivan aluksi käytin keramiikkatuotteita myyvän liikkeen polttouunipalvelua. Innostukseni kasvoi niin, että jätin työni ja suunnittelin ja valmistin astiastoja kotona. Hankin kaksi käytettyä polttouunia, jotka toimivat vain öisin ja jouduin vielä sulkemaan lämminvesivaaraajan sähkönkulutuksen vuoksi. Afrikka aiheiset kuviointini saivat hyvän vastaanoton ja suurin osa kaikista astiastoista ja koriste-esineistä myin eri maiden suurlähestöjen diplomaattien koteihin.

Heinäkuussa 1999 muutin perheeni kanssa Ranskan maaseudulle ja aloitin studioni vanhassa, mutta tilavassa kivisessä tallirakennuksessa. Olin hankkinut uudet polttouunit Etelä-Afrikasta ja ne kulkivat muuttokontissa laivalla Ranskaan.

Muutamia kuukausia myöhemmin ystäväni Marjo Korhonen-Sausse muutti Pariisista pieneen kyläämme ja yhdessä kehitimme Chateau de la Rhue keramiikka astiasto kokonaisuuden. Otimme kahdesti osaa Pariisin valtavaan sisustusmessuihin Maison & Objet omalla osastolla.

2003 mieheni työkuviot veivät perheeni takaisin Etelä-Afrikkaan tällä kertaa kohteena oli Kap-Kaupunki. Aloitin taas kerra alusta studioni, jossa opetin kolmelle afrikkalaiselle omat taitoni ja kehitimme yhdessä uusia työtapoja. Muuttomatkani jatkoi vähän yli vuoden jälkeen uudelleen Pretoriaan, jossa työskentelin kotioloissa. 2006 muutimme Andorraan ja jätin keramiikkatyöskentelyni.


Öisin saatoin unissani valmistaa keramiikkaa ja aamulla totesin sen vain olleen unta. 2018 palasin takaisin luovan työn pariin kuvataiteeseen. Unelma savella työskentelystä ei ollut koskaan sammunut ja ryhdyin toteuttamaan toiveitani. Maalasin tauluja kotini tiloissa Merimaskussa osa keramikka yöskentelystä tapahtui samoissa tiloissa. Valusaven käyttöä kertasin uudelleen ja polttouuni löysi paikan entisen ravintolan keittiöstä Merimaskussa. Käsillä työskentely saven parissa herätti uudenlaisen intohimon ja aloin luomaan uusia esineitä.

Maaliskuun alussa löytyi sopiva ateljee ja studiotila omaan työskentelyyn ja kurssitoiminnan kehittelyyn. Keramiikkatyöskentely on vaatinut kokeilua ja jopa vanhojen oppien kertaamista, sekä uusien asioiden opettelua. Tähän alaan liittyvät teknisen sanaston osasin englanniksi ja ranskaksi, mutta se puuttui minulta kokonaan suomeksi. Erilaiset savet ja lasitteet piti ensin kokeilla ja löytää se oma tyyli uudelleen, jolla halusin jatkaa keramiikan valmistusta.

Samaan aikaan suunnittelin ja kehitin erilaisia kursseja, joita voin tarjota studiolla. Kurssien tarkoitus on opastaa juuri sinut löytämään se työtapa, joka sinua miellyttää ja josta saat sen intohimon kipinän. Voit olla noviisi savityöskentelyn suhteen ja tulla mukaan kokeilemaan miltä työskentely saven kanssa tuntuu ja mitä itse haluaisit luoda. Kädet savessa rentouttaa ja rauhoittaa mielen ja samalla kun kehität taitojasi. Olen kehittänyt kursseja, joiden jälkeen voit itsenäisesti työskennellä kotitiloissa tai käyttää hyväksi studion tiloja itsenäiseen työskentelyyn.


Studio tarjoaa sinulle, ystäville tai työkavereille yhteisiä kurssimahdollisuuksia viikottaisten kurssitoiminnan lisäksi. Kerää oma ryhmä ja aloita yhdessä toiminta. Voit luoda aivan oman harrastus ryhmän ensin minun opastuksella kurssien muodossa ja sitten jatkaa itsenäisesti ryhmässä työskennellen.

Vanhemmat voivat harrastaa alle 12-vuotiaiden lasten kanssa.

Minä toimin opettajana ja oppaana sinulle ja pian saatat huomata, että olet löytänyt aivan uudenlaisen harrastuksen, joka samalla edistää luovuuttasi. Ole utelias ja tule kokeilemaan mihin pystyt. Et ole koskaan liian vanha oppimaan jotain uutta.


Poikkea studioon tutustumaan ja kertomaan toiveistasi.

Tulet varmaan kokemaan intohimon kipinän kädet savessa.96 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page